preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bijaći

Login

"Dok ne cijenite sebe, nećete cijeniti ni svoje vrijeme. Dok ne cijenite svoje vrijeme, nećete ništa učiniti s njim."
M. Scott Peck
: Citati o vremenu

SafetyNet - Bitka za sigurnost

Eko - panoi

Eko panoi ožujak

 

Sve eko panoe možete pogledati klikom na OVDJE

PRVI SVJETSKI RAT

Globalnoj inicijativi Happy pridružili su se i učenici naše školi filmom izrađenim na satu informatike.

Film izradile Ana Guja i Sofija Ritta Bojčić

Anketa
Koliko vremena provodite na internetu dnevno
Raspored odvijanja nastava

JUTARNJA SMJENA

 1. 8.00 – 8.45  
 2. 8.50 – 9.35  
 3. 9.40 – 10.25

VELIKI ODMOR 10.25– 10.45  

 1. 10.45 – 11.30  
 2. 11.35 – 12.20
 3. 12.25 – 13.10 

POSLIJEPODNEVNA SMJENA

 1. 14.00 – 14.45
 2. 14.50 – 15.35
 3. 15.40 – 16.25

VELIKI ODMOR 16.25– 16.45

 1. 16.45 – 17.30
 2. 17.35 – 18.20
 3. 18.25 – 19.10
Vremenik II. polugodište 2018./.2019.

Radovi učenika

Školski list Kapljice

Kapljice 2019.

Kapljice 2018.

kapljice 2015/2016

Kliknite na naslovnicu da biste prelistali časopis

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 6. 2011.

Ukupno: 582030
Ovaj mjesec: 2970
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus dani u našoj školi

Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, ove se godine održava od 15. do 17. listopada.

[...]


Međunarodni dionici iz područja odgoja i općeg obrazovanja, visokog obrazovanja, obrazovanja odraslih, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta od 2018. godine obilježavaju Dane Erasmusa i obavještavaju korisnike, sudionike, ustanove, organizacije, udruge, mreže i inicijative, ali i širu javnosti o rezultatima mnogobrojnih projekata primjera dobre prakse, o mogućnostima za uključivanje i nude nadahnuće za sudjelovanje u programu Erasmus+.

 

I naša škola se ove godine uključila u obilježavanje Erasmus dana s obzirom da od ove nastavne godine sudjelujemo u tri projekta: Kommunikation (prošlogodišnji projekt https://sites.google.com/view/erasmus-kommunikation/), Common Heritage from Tradition to Future i European Schools for Sustainable Development (novoodobreni projekti). U našim projektnim aktivnostima usmjereni smo na različite oblike komunikacije kroz glazbu, ples, sliku te IKT, kulturnu baštinu zavičaja, tradiciju, ekologiju, održivi razvoj, prirodu. Dakle, uistinu široka lepeza različitih aktivnosti u kojima se većina naših učenika i učitelja može pronaći u skladu sa svojim interesima i željama. Na poveznici https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1UVKPw-WMlIxjCnyLnueEtXDcSuaccC3i&usp=sharing možete vidjeti zemljovid s državama i gradovima u kojima se nalaze naši suradnici te popis ustanova (škola).

U Erasmus „središnjem“ danu sudjelovalo je 24 učenika/ca koji su bili podijeljeni u osam skupina po tri učenika/ce iz istog razrednog odjela. Sudjelovali su učenici/e 7.b, 7.c, 8.c i 8.d razreda. Na početku su učenici koristeći IKT sudjelovali u „oluji mozgova“ vezanoj uz središnji pojam Hrvatska baština. Zatim su se okušali u online kviz-natjecanju čiji je sadržaj vezan uz hrvatsku prirodnu i kulturnu baštinu s nezaobilaznom kaštelanskom baštinom. Učenici su pokazali dobro poznavanje nacionalne i lokalne prirodne i kulturne baštine. Zatim su se užurbano rastrčali u skupinama praznim hodnicima i učionicama u potrazi za službenim logom Erasmus Days koji se nalazio na panoima na sedam skrivenih mjesta. Uz oznaku se nalazio zadatak asocijativnog tipa vezan uz hrvatsku materijalnu baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Rješavanjem sedam zadataka te premetanjem posebno označenih slova u rješenjima, učenici su trebali doći do konačnog rješenja – kulturna baština.

U ovom učenicima zanimljivom načinu nadmetanja u znanju, vještinama i igri, najboljim poznavateljima hrvatske baštine pokazali su se:

Ivano Frankić, Toni Puović i Antonia Samardžić (8.d) s osvojenim prvim mjestom,

Maša Jadrić, Lorena Poljak i Marko Radeljak (8.d) s osvojenim drugim mjestom i

Nina Djirlić, Iva Matas i Marko Tranfić (8.c) s osvojenim trećim mjestom.

Svi učenici koji su sudjelovali dobili su zaslužene nagrade – slatkiše i zahvalnicu za sudjelovanje u obilježavanju Erasmus dana. U predvorju škole postavili smo i prigodan pano.

Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti učenike ali i širu javnost o važnosti očuvanja baštine koja nas okružuje, o njenom oplemenjivanju kroz održivi razvoj i jačanje njene prepoznatljivosti. Samo je tako možemo odgovarajuće predati u nasljedstvo budućim naraštajima. To se može ostvariti kroz zajedničku suradnju i komunikaciju na različitim razinama, što su naši učenici i ovim putem pokazali.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju