preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bijaći

Login

"Dok ne cijenite sebe, nećete cijeniti ni svoje vrijeme. Dok ne cijenite svoje vrijeme, nećete ništa učiniti s njim."
M. Scott Peck
: Citati o vremenu

SafetyNet - Bitka za sigurnost

Eko - panoi

Eko panoi ožujak

 

Sve eko panoe možete pogledati klikom na OVDJE

PRVI SVJETSKI RAT

Globalnoj inicijativi Happy pridružili su se i učenici naše školi filmom izrađenim na satu informatike.

Film izradile Ana Guja i Sofija Ritta Bojčić

Anketa
Koliko vremena provodite na internetu dnevno
Raspored odvijanja nastava

JUTARNJA SMJENA

 1. 8.00 – 8.45  
 2. 8.50 – 9.35  
 3. 9.40 – 10.25

VELIKI ODMOR 10.25– 10.45  

 1. 10.45 – 11.30  
 2. 11.35 – 12.20
 3. 12.25 – 13.10 

POSLIJEPODNEVNA SMJENA

 1. 14.00 – 14.45
 2. 14.50 – 15.35
 3. 15.40 – 16.25

VELIKI ODMOR 16.25– 16.45

 1. 16.45 – 17.30
 2. 17.35 – 18.20
 3. 18.25 – 19.10
Vremenik II. polugodište 2018./.2019.

Radovi učenika

Školski list Kapljice

Kapljice 2019.

Kapljice 2018.

kapljice 2015/2016

Kliknite na naslovnicu da biste prelistali časopis

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 6. 2011.

Ukupno: 582028
Ovaj mjesec: 2968
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Informacija za učenike i roditelje 8.-ih razreda o postupku profesionalnog usmjeravanja
Autor: Rajka Šore, 24. 10. 2020.

     Dragi učenici/ poštovani roditelji!

   Pred Vama je značajan korak koji traži ozbiljno promišljanje o profesionalnim interesima, sposobnostima, znanjima i vještinama potrebnim za nastavak školovanja. Pravilan izbor srednje škole omogućuje Vam razvoj upravo onih sposobnosti koje ste u dosadašnjem školovanju otkrili kao Vašu jaku stranu, ono u čemu ste dobri i što će Vam pomoći da se u budućnosti osposobite za zvanje koje Vas inspirira, u kojem možete ostvariti izvrsne rezultate i dati značajan doprinos  društvu u kojem živite, kojeg izgrađujete.

  Kako bih Vam olakšala traganje za odgovorima na pitanja koja Vas muče, predlažem Vam da posjetite neke od online stranica.  

 


Svakako bih vam preporučila da istražite online stranicu www.upisi.hr. Ondje možete pronaći korisne informacije poput: korisničkih uputa (npr. prijava u sustav, osobni podatci itd.), često postavljena pitanja, hodograme za sve učenike, video upute i sl.. Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. još nije objavljena pa ćete na online stranici za upise naći dokumente koji su bili važeći za prošlu školsku godinu. Ipak, nije na odmet da pogledate kako to sve zajedno izgleda.

 

 

 Predlažem da istražite i stranicu https://e-usmjeravanje.hzz.hr/koju-srednju-skolu-da-odaberem s brošurom Kamo nakon osnovne škole https://www.hzz.hr/content/publikacije- skole/2020/HZZ-Kamo-nakon-osnovne-skole-Dalmatinska-brosura-2020.pdf i upitnikom profesionalnih interesa i kompetencija Moj izbor kojeg ćete pronaći u Alatima za upravljanje karijerom.

 

 

Ukoliko se dvoumite oko odabira srednje škole, zanimljiv će vam biti dio Nisam još donio odluku kamo nakon osnovne škole. Tu možete pronaći koristan alat koji će vam pomoći pri odabiru zanimanja, a to je Upitnik interesa i kompetencija.

Upitnik je formiran na način da se u prvom dijelu odgovara na 47 pitanja o osobnim interesima, na temelju čega sustav ponudi zanimanja koja bi se mogla svidjeti kandidatu. Nakon toga slijedi drugi dio u kojem je ponovno 47 pitanja o sposobnostima i znanjima. Tek nakon toga sustav daje konačni savjet, odnosno tada računalo analizira sve odgovore kandidata i predlaže mu nekoliko zanimanja koja bi mu mogla odgovarati obzirom na interese, znanja i sposobnosti. Ukupno vrijeme potrebno za ispunjavanje upitnika je oko 20 minuta. Osim toga, klikom na svako ponuđeno zanimanje možete pročitati detaljniji opis istoga.

 

 

Drugi koristan alat je Upitnik za samoprocjenu osobina ličnosti povezanih s  poslom  na  online  stranici http://samoprocjena.hzz.hr/. Ovaj je upitnik namijenjen za određivanje obilježja pojedinca  koja su važna za njegovu prilagođenost radnim mjestima i u raznim poslovnim situacijama. Dobiveni rezultati nude približnu procjenu vaših osobina ličnosti te smjernice na ono što vas čini jedinstvenim osobama obzirom na način kako razmišljate, osjećate i djelujete. Ispunjavanje ovoga upitnika također traje oko 20 minuta.

 

 

Oba su upitnika vlasništvo Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ne mogu u potpunosti zamijeniti profesionalno savjetovanje koje se provodi u Centru za informiranje i savjetovanje u karijeri (https://www.cisok.hr/cisok-centar-split/), ali su svakako dobri alati koje možete koristiti.

 

 

          Oslonite se na pomoć roditelja i učitelja. Oni Vas poznaju i mogu Vam dati vrlo dragocjene  informacije.

         Ukoliko trebate dodatne informacije, savjet i/ili podršku možete se obratiti psihologinji i pedagoginji.  

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju