preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bijaći

Login

"Dok ne cijenite sebe, nećete cijeniti ni svoje vrijeme. Dok ne cijenite svoje vrijeme, nećete ništa učiniti s njim."
M. Scott Peck
: Citati o vremenu

SafetyNet - Bitka za sigurnost

Eko - panoi

Eko panoi ožujak

 

Sve eko panoe možete pogledati klikom na OVDJE

PRVI SVJETSKI RAT

Globalnoj inicijativi Happy pridružili su se i učenici naše školi filmom izrađenim na satu informatike.

Film izradile Ana Guja i Sofija Ritta Bojčić

Anketa
Koliko vremena provodite na internetu dnevno








Raspored odvijanja nastava

JUTARNJA SMJENA

  1. 8.00 – 8.45  
  2. 8.50 – 9.35  
  3. 9.40 – 10.25

VELIKI ODMOR 10.25 – 10.45  

  1. 10.45 – 11.30  
  2. 11.35 – 12.20
  3. 12.25 – 13.10 

POSLIJEPODNEVNA SMJENA

  1. 14.00 – 14.45
  2. 14.50 – 15.35
  3. 15.40 – 16.25

VELIKI ODMOR 16.25 – 16.45

  1. 16.45 – 17.30
  2. 17.35 – 18.20
  3. 18.25 – 19.10
Radovi učenika

Školski list Kapljice

Kapljice 2022

Kapljice 2022

Kapljice 2022

Kapljice 2021

Kapljice 2019.

Kapljice 2018.

kapljice 2015/2016

Kliknite na naslovnicu da biste prelistali časopis

Vremenik II. polugodište 2018./.2019.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 6. 2011.

Ukupno: 717858
Ovaj mjesec: 2550
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Važnost doručka
Autor: Administrator , 28. 10. 2015.

Jedna od najvećih grešaka koju možemo napraviti je preskakanje doručka. Svi nutricionisti se slažu da je doručak najvažniji obrok u danu. Zašto je to tako?

Za početak, dok spavamo ne unosimo energiju u organizam pa nam je nakon cjelonoćnog posta neophodna energija i hranjive tvari za sve aktivnosti koje nas u danu očekuju...


Istraživanja su pokazala da ljudi koji doručkuju imaju bolje kognitivne sposobnosti, odrasli se bolje nose sa stresom i koncentriraju na poslu, djeca postižu bolje akademske rezultate

Upravo ovi podaci su potakli učenike 7d da doručkuju sa svojom nastavnicom Dianom Marin koja ih je poučila važnim stvarima o zdravoj prehrani.

A sad još neke važne činjenice:

Ljudi koji redovito doručkuju često imaju niži indeks tjelesne mase od onih koji su pogrešno uvjereni da će preskakanjem doručka smršaviti. Istraživanje napravljeno 2011. godine na uzorku od 700 djece pokazalo je da je rizik od pojave pretilosti 2 puta manji kod djece koja su svakodnevno doručkovala. Iako nam je najčešći izgovor onaj da nemamo vremena ujutro, za ovu naviku koju je vrijedno usvojiti potrebno je svega par minuta.

Jedan od najpopularnijih tipova doručka je onaj koji uključuje žitarice i mlijeko, dvije visokovrijedne namirnice. Pokazalo se da konzumiranje žitarica za doručak povećava unos mlijeka kod djece. Kada je riječ o žitaricama, važno je da biramo one s cjelovitim zrnom jer su one puno hranjivije od onih rafiniranih, imaju visok udio prehrambenih vlakana, obiluju vitaminima i mineralima, imaju nisku razinu masti i složene ugljikohidrate koji ih čine idealnim odabirom za doručak. 

Diana Marin, prof.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju